Οινούσσες Ελλάδα - Ταξιδιωτικός Οδηγός
Ξενοδοχεια στις Οινουσσες - Διακοπές στις Οινούσσες

Διακοπές στις Οινούσσες


Οι Οινούσσες είναι ένα μικρό γραφικό νησάκι που απέχει  μόλις 9 ναυτικά μίλια από την πόλη της Χίου και βρίσκεται ανάμεσα στη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας. Είναι το μεγαλύτερο από τα επτά νησάκια που αποτελούν το σύμπλεγμα των Οινουσσών και οφείλει το όνομά της στον εκλεκτό «οίνο» (κρασί) που έβγαζε.

Οι Οινούσσες έχουν ενδιαφέρουσα ιστορία κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας και μαζί με το νησί της Χίου απετέλεσαν σημαντική ναυτική δύναμη παίζοντας σπουδαίο ρόλο στη ναυπηγική.

Η ναυτική  ιστορία των Οινουσσών είναι ολοφάνερη στους ταξειδιώτες μόλις φτάσουν στο γραφικό, πολύχρωμο λιμανάκι του νησιού και επσκεφτούν το Ναυτικό Μουσείο.

Επειδή πρόκειται για ένα ήρεμο νησί οικογενειακών διακοπών διαθέτει μικρά παραδοσιακά καταλύμματα για διαμονή.

Ολοι οι επισκέπτες αισθάνονται τη ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο νησί καθώς οι  κάτοικοι είναι πολύ φιλικοί  και φιλόξενοι προς όλους.

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται  τις Οινούσσες τους καλοκαιρινούς μήνες για διακοπές ή για μονοήμερη εκδρομή από την κοντινή Χίο. Αν επισκεφθείτε το νησί για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους θα γοητευτείτε από τη μαγεία του και θα περάσετε στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Οι Οινούσσες συνδέονται ακτοπλοϊκώς με το γειτονική νησί της Χίου.

Αναζήτηση Ξενοδοχείων

Ημερομηνία Check In

Ημερομηνία Check Out